Jett Rebel

Jett Rebel is sinds zijn in 2014 verschenen debuutalbum ‘Venus & Mars’ niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. De opvallende artiest kon de afgelopen jaren Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz, een uitverkochte AFAS Live en een show in Ahoy op zijn CV bijschrijven. Zijn carrière leverde een Edison, Zilveren Notekraker en meerdere 3FM Awards op.

Dit succes heeft de multi-instrumentalist mede te danken aan zijn onverminderde productiviteit en creativiteit. Jelte Tuinstra, zoals de muzikant echt heet, bracht tussen 2016 en 2017 maar liefst drie studioalbums uit. In 2018 kwam hij met ‘7’, zijn zevende album met daarop de hitsingles ‘Perfect Lady’ en ‘Amy’. Dat ook de liveshows van Jett Rebel vol ambitie en experimenteerdrift zitten, is ondertussen een gegeven; de concerten zitten vol uitprobeersels die aantonen dat de alleskunner niet te stoppen is.

Jett Rebel brengt na bijna drie jaar een nieuwe plaat uit. Op 16 juli verschijnt het album Pre-Apocalypse Party Playlist.  “Dit is de plaat die je draait op het feestje de avond voordat de wereld vergaat”, zegt hij over de negen nummers tellende plaat. “En op dat feest zijn alle meningen vertegenwoordigd. Dus de mensen die zeggen: laten we nu maar gewoon feesten. Maar ook de mensen die proberen er nog iets aan te doen. Iedereen lacht, iedereen voelt zich goed en danst, maar er wordt stiekem ook een klepje in hun hoofd opengezet waardoor ze denken: ja inderdaad, we do need a little bit of love right now.” Medio april 2021 bracht Jett Rebel al het nummer Love Right Now uit dat afkomstig is van het nieuwe album.

Jett Rebel Herema Park Live Joure
Menu