Miss Montreal

Sanne Hans, ook wel bekend als Miss Montreal schreef al liedjes toen ze heel jong was en speelde vanaf haar tienerjaren in bandjes. Een van die bands, meidentrio Ysis, maakte langzaam furore in het circuit. Sanne wordt pas echt bekend als ze als Miss Montreal begin 2008 met haar liedjes naar buiten treedt. Haar simpele liedjes blijken ineens een groot publiek aan te spreken. Liedjes die voor een groot deel ontstonden dankzij haar grote liefde voor de muziek van Sarah Bettens en K’s Choice. 

Het was een commercial die haar veel aandacht opleverde. Gevraagd te figureren bleek ze de enige te zijn die ook gitaar kon spelen. Iets wat de regisseur van de commercial juist zo graag wilde. Tijdens het inzingen van de tekst en het spelen van de gitaar bleek haar performance zoveel impact te hebben dat het script van de commercial werd aangepast en Sanne ineens frontaal in beeld te zien is. 

Als dan de eerste single ‘Just A Flirt’ van debuutalbum Miss Montreal uitkomt is het gelijk raak. Een sterk en goed ontvangen optreden op Noorderslag 2009 trok zoveel publiek dat er buiten lange rijen stonden. In 2010 kwam het tweede album So… Anything else? uit en startte haar clubtour waarmee ze twintig steden aandeed. In 2012 kreeg ze in de Coen en Sander Show de Schaal van Rigter uitgereikt voor het nummer ‘Wish I could’, dat in het jaar 2011 het meest is gedraaid op 3FM. Na haar album I Am Hunter in 2012 startte ze de theatertour S-SS-SSS-Sanne. 

Sanne mag dan wel het boegbeeld zijn, Miss Montreal is wel degelijk een band. Het schrijven van de songs doet ze het liefst tijdens een avond flink bier drinken met de mannen van haar band. Maar net zo gemakkelijk schrijft ze dan ook weer een rustig nummer alleen in haar kamer.

Miss Montreal Herema Park Live Joure
Menu