Bestuur & vrijwilligers

“Park Heremastate biedt met haar openluchtpodium een unieke, sfeervolle plek. Met Herema Park Live willen we jong en oud laten genieten van deze mooie locatie”

Vijf Jouster mannen hebben de koppen bij elkaar gestoken met als doel een jaarlijks muziekevenement in het park te organiseren onder de noemer Herema Park Live: voor en door lokale mensen, met live muziek en toegankelijk voor een breed publiek.

Joure op de kaart
Erwin Bethlehem, Anno Terpstra, Rudolf Valkema, Douwe en Siep van der Valk sloegen in 2021 de handen ineen en kwamen met het idee van een jaarlijks terugkerend festival te organiseren. De officiële naam van de organiserende stichting is JOMO Concerts: JOuster Muziek in de Openlucht. En hiermee was het muziekfestival Herema Park Live een feit. Douwe Wietze de Boer is in 2023 als voorzitter toegevoegd aan de organisatie. Ieder jaar wordt gekeken naar een ander programma: de rode draad is live muziek, de festivalsfeer en samenwerking met lokale bands, ondernemers en vrijwilligers. Voor en door ‘de mienskip’.

Unieke locatie
Waar kun je nu beter een muziekfestival organiseren in Joure dan op het openluchtpodium in het mooie park Heremastate. Het park biedt met haar openluchtpodium een unieke, sfeervolle plek. En met Herema Park Live geniet jong en oud van deze mooie locatie.

Stichting JOMO; Jouster Openlucht Muziek Organisatie
V.l.n.r.: De initiatiefnemers: Anno Terpstra, Erwin Bethlehem, Rudolf Valkema, Siep en Douwe van der Valk, op het open veld bij het podium in park Heremastate. 

Jaarlijks terugkerend evenement
Herema Park Live: een eigen naam met logo en een  jaarlijks terugkerend evenement. “Het kan er ieder jaar anders uitzien”, vertelt Siep. “We hebben genoeg inspiratie en kijken goed om ons heen. Denk aan een festival dat ’s middags begint, een concert, klassiek, blues of rock, bekende artiesten, een goede coverband of een eigen productie. Alles is mogelijk.”

Muziek en vriendschap
Douwe: “De naam Herema Park Live is mede geïnspireerd op Vrienden van Amstel Live. We willen bekende en minder bekende artiesten op hetzelfde podium laten spelen en een festivalachtige sfeer creëren. De locatie park Heremastate is uniek  zodat we dat in de naam terug wilden laten komen.

Vrijwilligers
Evenementen kunnen niet bestaan zonder vrijwilligers. Zo ook Herema Park Live. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale ondernemers en vrijwilligers, zoals de pr-commissie, opbouwploeg, beveiliging, horeca, routing, parkeren en EHBO.


Het muziekfestival staat weer in de steigers. Het bestuur en de PR-commissie op de steiger voor de ingang van park Heremastate.

Bovenin v.l.n.r.: Rudolf Valkema, Anno Terpstra, Trycia van Brug, Douwe van der Valk en Erwin Bethlehem.
Naast het doek v.l.n.r.: Eric Hofman, Siep van der Valk, Hendrika Ploeg en Margje Wierda.

Menu