Bestuur & vrijwilligers

“Tijd om plannen te maken! Joure heeft een prachtige muzieklocatie in park Heremastate waar we meer mee willen doen”

Vijf Jouster mannen hebben de koppen bij elkaar gestoken met als doel een jaarlijks muziekevenement in het park te organiseren onder de noemer Herema Park Live: voor en door lokale mensen, met live muziek en toegankelijk voor een breed publiek.

Het kriebelde weer
Erwin Bethlehem, Anno Terpstra, Rudolf Valkema, Douwe en Siep van der Valk: vijf Jouster vrienden die elkaar vinden in muziek en organiseren. Siep: “Het kriebelde weer. Het openluchtpodium in het park is een prachtige locatie. Hier willen we meer mee doen en jaarlijks een mooi festival neerzetten”. Rudolf Valkema: “Vorig jaar hadden we het programma klaar, maar was het door de coronapandemie eind augustus nog niet mogelijk om een grootschalig evenement te organiseren. Gelukkig kunnen we nu de draad weer oppakken. We ha der sin oan!“


Miss Montreal en Waylon komen naar Joure!

Ook de landelijke artiesten zijn gecontracteerd. Naast Miss Montreal is nu Waylon vastgelegd. Erwin Bethlehem: “Hier zijn we erg blij mee, beide zijn topartiesten die het park op zijn kop kunnen zetten. Het is een kleine wijziging in het programma, omdat de agenda van Jett Rebel het dit jaar niet toeliet om op zaterdag bij ons op te treden.  Maar met deze artiesten zetten we een programma neer om trots op te zijn”.

Stichting JOMO; Jouster Openlucht Muziek Organisatie
V.l.n.r.: Anno Terpstra, Erwin Bethlehem, Rudolf Valkema, Siep en Douwe van der Valk, op het open veld bij het podium in park Heremastate. Klaar om het eerste ‘Herema Park Live’ op 18 juni neer te zetten!

Brass Inc en Straight on stage in de line-up
Anno Terpstra: “De rode draad van Herema Park Live is muziek in het park en betrokkenheid van lokale bands, naast de twee landelijk bekende namen. Daarom hebben we Brass Inc en Straight on stage gecontracteerd, twee bekende Jouster bands die garant staan voor een swingende avond”. Douwe van der Valk: “De mix van deze verschillende lokale en landelijke bands is uniek. We zetten iets neer wat nog niet eerder in Joure is georganiseerd”.

Joure op de kaart
De vijf mannen van JOMO Concerts hebben ieder hun inbreng en ervaring. Rudolf en Anno organiseerden in het verleden al meerdere parkconcerten, met bands zoals Motel Westcoast en Memphis Maniacs en in 2018 rockopera Tommy. Erwin Bethlehem is al jaren actief met muziek en PR in de stichting Friese Ballonfeesten. Siep van der Valk is een echte muziekliefhebber en vanuit zijn ervaringen nam hij het initiatief tot deze nieuwe samenwerking. Ook Douwe van der Valk, voormalig eigenaar van café de Stam, is altijd actief voor Joure, denk aan het sloeproeien en het populaire Stam Beachvolleybaltoernooi. Kortom, een enthousiaste ploeg die Joure op de kaart zet.

Jaarlijks terugkerend evenement
Nieuw is de samenstelling van de stichting, een eigen naam en logo ‘Herema Park Live’ en vooral het plan om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. “Het kan er ieder jaar anders uitzien”, vertelt Siep. “We hebben genoeg inspiratie en kijken goed om ons heen. Denk aan een festival dat ’s middags begint, een concert, klassiek, blues of rock, bekende artiesten, een goede coverband of een eigen productie. Alles is mogelijk. We gaan nu voor één avond, voor dit jaar is dat prima. We zijn blij dat er nu weer ruimte komt. Volgend jaar kan de vorm weer heel anders zijn en dat maakt het juist leuk”.

Muziek en vriendschap
Douwe: “De naam Herema Park Live is mede geïnspireerd op Vrienden van Amstel Live. We willen bekende en minder bekende artiesten op hetzelfde podium laten spelen en een festivalachtige sfeer creëren. De locatie park Heremastate is uniek  zodat we dat in de naam terug wilden laten komen. Een logo erbij – gemaakt door DOX – en we zijn klaar voor dit avontuur”. Erwin: “Helaas gooide corona in 2021 roet in het eten, maar nu er weer zicht is op ruimte voor evenementen, staan wij in de steigers om er een prachtig mooi festival van te maken”.

Vrijwilligers
Evenementen kunnen niet bestaan zonder vrijwilligers. Zo ook Herema Park Live. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale ondernemers en vrijwilligers, zoals de pr-commissie, opbouwploeg, beveiliging, horeca, routing, parkeren en EHBO. De PR-commissie is nu al actief, met het evenement onder de aandacht te brengen bij het publiek en om de kaartverkoop te stimuleren en uiteraard de website, social media, contacten met de media et cetera.


Het muziekfestival staat weer in de steigers. Het bestuur en de PR-commissie op de steiger voor de ingang van park Heremastate.

Bovenin v.l.n.r.: Rudolf Valkema, Anno Terpstra, Trycia van Brug, Douwe van der Valk en Erwin Bethlehem.
Naast het doek v.l.n.r.: Eric Hofman, Siep van der Valk, Hendrika Ploeg en Margje Wierda.

Menu