Bestuur & vrijwilligers

“Tijd om plannen te maken! Joure heeft een prachtige muzieklocatie in park Heremastate waar we meer mee willen doen”

Vijf Jouster mannen hebben de koppen bij elkaar gestoken met als doel een jaarlijks muziekevenement in het park te organiseren onder de noemer Herema Park Live: voor en door lokale mensen, met live muziek en toegankelijk voor een breed publiek.

Het kriebelde weer
Erwin Bethlehem, Anno Terpstra, Rudolf Valkema, Douwe en Siep van der Valk: vijf Jouster vrienden die elkaar vinden in muziek en organiseren. Siep: “Het kriebelt al een tijdje en we hebben zin om weer wat neer te zetten in Joure. Park Heremastate biedt met haar openluchtpodium een prachtige locatie voor een sfeervol muziekevenement”. Rudolf: “De vergunning is aangevraagd bij de gemeente en als de coronamaatregelen het tegen die tijd toelaten – en daar lijkt het nu wel op, zetten we op zaterdag 28 augustus als nieuwe stichting ons eerste evenement neer”. De officiële naam van de stichting is JOMO Concerts: JOuster Muziek in de Openlucht.

 

Joure op de kaart
De vijf mannen van JOMO Concerts hebben ieder hun inbreng en ervaring. Rudolf en Anno organiseerden in het verleden al meerdere parkconcerten, met bands zoals Motel Westcoast en Memphis Maniacs en in 2018 rockopera Tommy. Erwin is al jaren actief met muziek en PR in de stichting Friese Ballonfeesten. Siep van der Valk is een echte muziekliefhebber en vanuit zijn ervaringen en bezoeken aan andere festivals nam hij het initiatief tot deze nieuwe samenwerking. Ook zijn broer Douwe, voormalig eigenaar van café de Stam staat vaak vooraan als er iets te organiseren is, denk aan het organiseren van diverse bands in de Stam, zoals De Posies, Lucky Fonz, Douwe Bob, Tim Knol, Johan en nog veel meer, het sloeproeien en het populaire Stam Beachvolleybaltoernooi. Kortom, een enthousiaste ploeg die de komende jaren Joure op de kaart zet.

Stichting JOMO; Jouster Openlucht Muziek Organisatie

V.l.n.r.: Anno Terpstra, Erwin Bethlehem, Rudolf Valkema, Siep en Douwe van der Valk, op het open veld bij het podium in park Heremastate. Klaar om het eerste ‘Herema Park Live’ op 28 augustus neer te zetten!

Jaarlijks terugkerend evenement
Nieuw is de samenstelling van de stichting, een eigen naam en logo ‘Herema Park Live’ en vooral het plan om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. “Het kan er ieder jaar anders uitzien,”, vertelt Siep. “We hebben genoeg inspiratie en kijken goed om ons heen. Denk aan een festival dat ’s middags begint, een concert, klassiek, blues of rock, bekende artiesten, een goede coverband of een eigen productie. Alles is mogelijk. We gaan nu voor één avond, voor dit jaar is dat prima. Volgend jaar kan de vorm weer heel anders zijn en dat maakt het juist leuk”.

Muziek en vriendschap
Douwe: “De naam Herema Park Live is mede geïnspireerd op Vrienden van Amstel Live. We willen bekende en minder bekende artiesten op hetzelfde podium laten spelen en een festivalachtige sfeer creëren. De locatie park Heremastate is uniek  zodat we dat in de naam terug wilden laten komen. Een logo erbij – gemaakt door DOX – en we zijn klaar voor dit avontuur”. Erwin: “Corona leverde ons natuurlijk vertraging op, maar nu er weer zicht is op wat meer ruimte voor evenementen in de zomer, kunnen we de eerste afspraken maken. Natuurlijk met een slag om de arm maar we houden overal rekening mee. En kan het niet,  dan ligt het plan klaar voor volgend jaar. Zo realistisch zijn we ook”.

Vrijwilligers
Evenementen kunnen niet bestaan zonder vrijwilligers. Zo ook Herema Park Live. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met lokale ondernemers en vrijwilligers, zoals de pr-commissie, opbouwploeg, beveiliging, horeca, routing, parkeren en EHBO. De PR-commissie is nu al actief, met het evenement onder de aandacht te brengen bij het publiek en om de kaartverkoop te stimuleren en uiteraard de website, social media, contacten met de media et cetera.

PR-commissie

V.l.n.r.: Trycia van Brug, Hendrika Ploeg, Eric Hofman en Margje Wierda

Menu